Het Nederlandse bikinimerk Lagoen staat te koop via Brookz.nl. Met onze geweldige patronen en perfect passende bikini voorraad! Op dit moment kan je tijdelijk even geen bikini's bestellen. We hopen je in het voorjaar weer terug te zien!

Huidverzorging: zonnebrandcrème

Strand, bikini en zonnebrandcrème

Mooi zijn in een bikini mag, maar dan wel met een goede huidverzorging. Heb jij wel eens in de zon gelegen, maar eind van de dag er pijnlijk weer uitgekomen? Tja.. dat gebeurd iedereen wel eens. Niet goed ingesmeerd, niet vaak genoeg ingesmeerd of misschien wel een keer niet ingesmeerd: dan kan je huid na een heerlijke stranddag 's avonds wel eens minder prettig aanvoelen en een lelijke huid veroorzaken.
Hoewel de meningen over zonnebrandcrème en huidverzorging in het algemeen wel eens uiteenlopen, proberen wij deze nog eens goed voor je op een rijtje te zetten!

Mooi zijn: de voordelen van zonnebrandcrème

Geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt.

Hoewel sommige mensen het soms gewoon niet doen: insmeren doe je niet voor niks. Door je in te smeren bruint je huid geleidelijk aan. Hierdoor wordt deze egaler bruin, verbrand deze niet en verouderd deze minder snel. Daarnaast verminderd het insmeren de kans op huidkanker aanzienlijk.

Insmeren: onze tips

Zonnecrème Aanbrengen voordat je gaat zonnen

Vrouw die zich insmeert

Wij maken het regelmatig mee: een vriendinnetje zit naast je op het strand en gaat zich op dat moment voor de eerste keer die dag insmeren. Dit is te laat. Zonnecrème heeft 15 tot 30 minuten nodig voordat het je optimaal kan beschermen. De crème trekt in de tijd in de huid (je veegt het er niet meer zo snel af) en beschermd je pas na die tijd optimaal.

Schudden voor gebruik

Zonnebrand bevat verschillende ingrediënten. Indien jouw zonnebrandcrème te lang (dit varieert van product tot product) achterelkaar niet geschut wordt, dan trekker de ingrediënten uit elkaar en kan je dus slechts één of een aantal ingrediënt op je huid krijgen. Alle ingrediënten van een zonnebrandcrème zijn vaak belangrijk: schud de verpakking daarom goed voor gebruik!

Smeer voldoende!

Of je zonnebrand nu goedkoop of heel erg duur was: om een gemiddeld volwassen lichaam te beschermen heb je 35 gram nodig (zes goed gevulde koffielepels). Hoe meer je smeert, hoe meer bescherming je hebt.

Kwetsbare zones

Neem de tijd om je in te smeren. Smeer daarbij niet bijvoorbeeld alleen je neus, armen en benen in, maar zeker ook je oren, schouders, handen, nek. Hoe gek sommige delen ook klinken, vergeet niet: de okselholten en de onderkant van de voeten. Vrouwen die topless gaan zonnen, doen er goed aan de tepels extra te beschermen.

Last van muggen?

Let op: anti muggenmelk (bijvoorbeeld DEET) verminderd te werking van je zonnebrandcrème. Je kan deze producten meestal wel gelijktijdig gebruiken, maar dan alleen als je een hogere factor zonnebrandcrème gebruikt dan normaal.

Houdbaarheid: gooi je oude crème gewoon weg!

Staat je zonnebrandcrème of after sun crème al meer dan een jaar open? Gooi deze weg! Vervang deze liever voor een nieuwe voor een optimale bescherming. Zie de verpakking van je zonnebrandcrème voor de exacte houdbaarheid en hoelang deze nog werkbaar is na opening.

De kunst van der herhaling

Smeer in ieder geval elke twee uur in, en altijd na het zwemmen, afdrogen, sporten, spelen, werken en/ of douchen. Hoe watervast je zonnebrandcrème ook belooft te zijn: je kan niet genoeg insmeren. De crème raakt altijd wel een beetje los van je huid of is zover ingetrokken dat zijn effect afgenomen is.

Lekker smerig: zonnig dansen met Sunny (grappig filmpje)

Want wie smeert verbrand niet, houdt een mooie jonge huid en krijgt minder rimpels.